Blog

aug 12
Lågt vattenstånd i Solgen...

​Vi har alltför grunt vid vår båtplats och kan därför inte längre hyra ut kajaker och båtar till dagsgäster. Har endast uthyrning av båtar till förbokade stuggäster veckovis då vi kan flytta båten tillfälligt till en annan plats. Vi rekommenderar båtuthyrning vid Åsa fiskegård (Eksjö fiskeklubb) på andra sidan sjön eller kanotuthyrning i Solgenån/Emån via företaget Emventure. Vi hoppas nu på en regnig höst och snörik vinter för att återställa vattennivåerna i naturen!

maj 22
Sommaren är här!

Nu är sommarsäsongen igång! Två fiskebåtar och 5 kajaker ligger redo vid Solgens strand för den som vill hyra och ta en tur på sjön eller i Solgenån. Välkommen med din bokning på tel 070-5184757. Hög tillgänglighet på telefon och e-post. Varmt välkommen!

(I år kommer vi att ha stängt vecka 30, i övrigt tillgängligt efter överenskommelse).  

Hälsningar Cathrine Jansson

dec 07
Vintermys och julhelgen knackar på....

Äntligen vinter! Även om vi fortfarande väntar på kyla så att sjön fryser ordentligt för skridskoturer eller pimpelfiske och sen gärna 2-3 decimeter snö så vi kan göra skidspår!

Men tills dess njuter vi av en lussebulle, en kopp glögg och tänder ljus och har det skönt!  Stugan är fortfarande ledig några dagar över julhelgen om du vill passa på att komma iväg och njuta av en lugn avkopplade julhelg, helt fri från "måsten och stress". Varmt välkommen till Hammar!

/Cathrine​


Julmys i stugan i köket, Kullahuset.

jun 16
Härligt sjöliv!

​Vår favoritplats i Solgen - Prästö är Solgens pärla med klippor och sandstrand! Hit kan man åka med båt eller kajak. Man behöver inte åka så långt för att njuta, sommar och semesterkänsla infinner sig på sjön med picknick på en ö eller vid vår grillplats vid sjön. prästö_solgen.jpg

maj 24
Säsongspremiär!

Nu är första fiskegästerna för vårsäsongen incheckade, båtar och kajaker sjösatta... Och vi gjorde äntligen årets premiärtur med kajaker med barnen!

IMG_3896.JPG

mar 18
Vårtecken

Våren är lika härlig varje år... Isen släppte på sjön för någon vecka sen. Nu har tranor och en massa andra vårfåglar​ kommit, vårblommor i rabatter och tussilago vid sjön! vårblommor mars 2015.jpg

jan 26
Vinteraktiviteter!

​Härliga vintervärld! Nu åker vi skidor och pulka och njuter av vintern och snön!

skidor i spår jan2015.jpg 

skidåkning jan 2015.JPG 

pulkabacken jan2015.jpg 

jan 05
Skridskois på Solgen - eller pimpelfiske!

​Nu fryser isen på Solgen och det verkar bli riktigt fin is på turer med långfärdsskridskor. Eller varför inte testa pimpelfiske? 


Som vanligt vid all aktivitet på isen... komihåg säkerhetsutrustning och att alltid ha sällskap med dig på isen! 

dec 05
Julmys i Hammar!

Nu har vi städat och pyntat överallt på gården och förberett stugan för gäster som kommer i december. Stugan är bokad både julveckan och nyårshelgen.

Bifogar bild på julmys i köket i Kullahuset, med vår gamla vedeldade köksspis (som är renoverad och går att använda, även om vi nuförtiden mest använder braskaminen i vardagsrummet). God jul allesammans - vi önskar er en lugn, avkopplande decembertid och julhelg!

 ​

sep 07
Höstpaddling på Solgen!

​Äntligen höst! September börjar med sommarvärme och fina dagar, då är det finfint att ta en tur på Solgen i kajak, enkel- eller dubbelkajak! På bilden är vi ute fredag kväll, 5/9 för "fredagsmys" till sjöss hela familjen, Kenth, Gustav, Lovisa och Cathrine Jansson.IMG_2681_låg.jpg

1 - 10Next